Waar bent u naar op zoek?

november 2018

Almere City en Yvey

YveY is de komende drie jaar als hospitality partner aan Almere City FC verbonden. Het doel van het cateringbedrijf – dat zich specialiseert in stadions en grote gebouwen – is om met hun passie voor eten, drinken en hospitality de beleving van een voetbalavond in het Yanmar Stadion verder te vergroten. Daarbij ligt de focus op zowel de publiekscatering als de diners in de businesslounge.

YveY is opgericht in 2008 door Jouke Bijlsma en Ralf Benda. Na drie jaar is YveY versterkt met partners Sanne Arts en Daniel Frankenhuis. Tien jaar na de oprichting werkt YveY samen met verschillende clubs uit de sportwereld .  Zo zijn ze bijvoorbeeld te vinden in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax en in het Gofferstadion bij NEC.

Daniel Frankenhuis, algemeen directeur van YveY: ,,Net als Almere City FC is YveY een jong bedrijf. Wij willen eigenlijk naar de bovenkant van de markt toegroeien als het gaat om stadioncatering. De eerste stap die we gaan maken is om ons te concentreren op de publiekscatering, omdat daar het meeste veranderd moet worden. We gaan kijken hoe we de service kunnen verbeteren, we willen meerdere horecapunten realiseren waar eten en drinken verkrijgbaar zijn en het assortiment uitbreiden. Daarnaast willen we de kwaliteit van de businessdiners langzaam verder omhoog brengen.”

Ook ziet YveY veel kansen voor de exploitatie van het Yanmar Stadion.

,,Doordeweeks staan veel ruimtes immers leeg”, verklaart Frankenhuis. ,,Net zoals in andere stadions gaan we ook hier vergaderarrangementen aanbieden en wordt het mogelijk om in de businesslounge bijvoorbeeld bedrijfsfeesten of bruiloften te geven.”

John Bes, algemeen directeur van Almere City FC:

,,Met YveY halen wij de expertise binnen die wij nodig denken te hebben om ook op horecagebied de volgende stap te kunnen maken. Wij kijken ernaar uit om samen met deze ambitieuze partij de bezoekers van het Yanmar Stadion een nog mooiere beleving te bieden.”